Додайте товари для порівняння
Добавьте товары в желания
0
Мій кошик
Укр

Чугунные казаны для плова

У рейтингу казанів перше місце займає чавунний екземпляр. Причому чим він старше, тим краще - за роки використання його пори забиваються маслом, стінки покриваються шаром жиру, і їжа не пригорає. Чавунний казан має відмінну теплопровідність, і плов в ньому не вариться-смажиться, а нудиться. М'ясо поступово доходить до кондиції, рис не поспішаючи набухає. Єдиний мінус такого посуду - її тяжкість. До речі, сьогодні можна купити котел будь-якої форми і розміру. Хочеш встановити на дачі величезний вуличний казан, вибирай посудину вагою 58 кг і об'ємом 200 л (ціна - близько 10 000 грн.). Якщо збираєшся готувати вдома, купуй котел місткістю від 3 до 8 л (від 1000 грн). Але зверніть увагу на його днище - класичне округле можна поставити тільки на газову плиту, для якої ще знадобиться підставка-тринога. Якщо у тебе електрична варильна поверхня, зручніше використовувати котел з випрямленою дном.

Кришка у казана може бути чавунної, алюмінієвої, алюмінієвої або дерев'яної. Неважливо, який матеріал ти вибереш, головне, щоб верхівка ідеально підходила за розміром, адже на останньому етапі приготування плову пар не повинен виходити назовні.

Вгору